Miniature 1

(2018)
Ejnar Kanding
Sommerdis ved skovsøen
Accordeon solo
Educational music
2018

READ

Sommerdis ved skovsøen er del af Educate·S · Stykker for accordeon, en serie af musikstykker udgivet af musikforlaget Edition·S. Tilblivelsen af serien udspringer af et ønske om at bygge videre på den historiske tradition, hvor samtidens komponister skrev musik, der indviede musikelever i nye musikalske oplevelser og erkendelser.

---

Jeg er vokset op i et skovrigt område på Midtsjælland. Skoven var derfor gennem min barndom den foretrukne legeplads. Jeg husker så klart forvandlingen, da skovens sø ikke længere bare var et område med vand, men blev sjælsgribende smukt og romantisk.

Musikken er en Passacaglia med et kort for- og efterspil. En Passacaglia er ligesom en Chaconne en musikalsk form, der ofte gentager en bestemt basgang (et bas-ostinat) i tredelt takt, hvorover den store variationskunst kan udfolde sig. Passacagliaen har spanske rødder normalt med en alvorlig stemning. På spansk (pasacalle) er pasar: at gå og calle: en gade.

---

Ejnar Kanding er født i 1965 i Osted i et hjem uden fjernsyn og radio men med klaver, som han tidligt blev optaget af, især tiltrak de dybeste og højeste registre. Mens Ejnar gik i folkeskole begyndte han at spille klaver. I gymnasiet blev han på musik-matematisk linje introduceret til store klassiske værker i Radiohuset, og en ny verden åbnede sig. Ejnar søgte ind på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, hvorfra han er uddannet i Komposition og Musikteori. Han har deltaget i kurser i elektronisk musik i Paris, studeret kompositionsteknik i Jerusalem, og specialiseret sig i at komponere musik for computer og instrumenter. Ejnar bruger computeren som et instrument, der blandt andet kan ændre og udvide de andre instrumenters klang.

---

Read about Educate·S in English here

OTHER WORKS BY Ejnar Kanding

AVAILABLE WORKS

Music drama and stage music


BUY:

 • Score (English) DKK125.00(€ ~16.75)
  (Prices incl. 25% EU VAT)
 • Score (Danish) DKK125.00(€ ~16.75)
  (Prices incl. 25% EU VAT)

  The comment field can be used to add your own dealer reference, title ID, or catalogue number. This will be displayed as part of your order overview at checkout.

 • DKK112.50(€ ~15.00)
  (Prices incl. 25% EU VAT)

  The comment field can be used to add your own dealer reference, title ID, or catalogue number. This will be displayed as part of your order overview at checkout.

For information about our rental prices, please contact the Rentals Department: ingelise@edition-s.dk.

If you have any questions or difficulties, please do not hesitate to contact us by email or phone +45 33 13 54 45.

QR Code

half-width_460px