Miniature 2

(2018)
Ejnar Kanding
Varm dans ved aftenbål
Accordeon solo
Educational music
2018

READ

Varm dans ved aftenbål er del af Educate·S · Stykker for accordeon, en serie af musikstykker udgivet af musikforlaget Edition·S. Tilblivelsen af serien udspringer af et ønske om at bygge videre på den historiske tradition, hvor samtidens komponister skrev musik, der indviede musikelever i nye musikalske oplevelser og erkendelser.

---

Jeg har det privilegium at være vokset op med min farmor og farfar som nabo. Det betød blandt andet, at jeg frit kunne bevæge mig på to matrikler, og min farfar tændte ofte bål i sin have. Det har styrket min fascination af ild som er nyttig og spændende. Senere er nattens hyggelige stemning omkring et bål kommet til. Ild og lidenskab er ofte kædet sammen. Ild kan være frygtelig.

Musikken er en tango, der bygger på et typisk repetitivt rytmisk mønster. Tangoen repræsenterer en særlig form for lidenskab (ild), som i denne musik symboliseres ved, at det rytmiske mønster brydes. En anden brydning er også tydelig mellem musikkens abstrakte dissonante klange og den imødekommende pentatone melodik. Som ilden bryder træet, brydes denne tango på flere niveauer.

---

Ejnar Kanding er født i 1965 i Osted i et hjem uden fjernsyn og radio men med klaver, som han tidligt blev optaget af, især tiltrak de dybeste og højeste registre. Mens Ejnar gik i folkeskole begyndte han at spille klaver. I gymnasiet blev han på musik-matematisk linje introduceret til store klassiske værker i Radiohuset, og en ny verden åbnede sig. Ejnar søgte ind på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, hvorfra han er uddannet i Komposition og Musikteori. Han har deltaget i kurser i elektronisk musik i Paris, studeret kompositionsteknik i Jerusalem, og specialiseret sig i at komponere musik for computer og instrumenter. Ejnar bruger computeren som et instrument, der blandt andet kan ændre og udvide de andre instrumenters klang.

---

Read about Educate·S in English here

OTHER WORKS BY Ejnar Kanding

AVAILABLE WORKS

Music drama and stage music


BUY:

 • Score (English) DKK125.00(€ ~16.75)
  (Prices incl. 25% EU VAT)
 • Score (Danish) DKK125.00(€ ~16.75)
  (Prices incl. 25% EU VAT)

  The comment field can be used to add your own dealer reference, title ID, or catalogue number. This will be displayed as part of your order overview at checkout.

 • DKK112.50(€ ~15.00)
  (Prices incl. 25% EU VAT)

  The comment field can be used to add your own dealer reference, title ID, or catalogue number. This will be displayed as part of your order overview at checkout.

For information about our rental prices, please contact the Rentals Department: ingelise@edition-s.dk.

If you have any questions or difficulties, please do not hesitate to contact us by email or phone +45 33 13 54 45.

QR Code

half-width_460px