Metrik, kære ven, og fødder

(2016)
Ib Nørholm
Piano solo
Educational music
2016

READ

Metrik, kære ven, og fødder er en del af Educate·S · Stykker for klaveren serie af musikstykker udgivet af musikforlaget Edition·S. Tilblivelsen af serien udspringer af et ønske om at bygge videre på den historiske tradition, hvor samtidens komponister skrev musik, der indviede musikelever i nye musikalske oplevelser og erkendelser.

---

METRIK, KÆRE VEN, OG FØDDER: I den græske metrik (verslære) er de fem almindeligste metre daktyl, jambe, trokæ, spondæ og anapæst. I musikken taler man om at betone eller ubetone, mens de gamle grækere taler om en lang stavelse overfor en kort stavelse. Mor dig desuden med nogle gode brag i klaviaturets dybe register.

---

Ib Nørholm er født i 1931 og begyndte at spille klaver som 9-årig og som 15-årig startede han på orgelundervisning. I 1956 blev han uddannet komponist og organist fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Udover at komponere musik har han undervist på Det Fynske Musikkonservatorium, været professor på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium samt haft et aktivt virke som organist.

---

Read about Educate·S in English here


BUY:

For information about our rental prices, please contact the Rentals Department: ingelise@edition-s.dk.

If you have any questions or difficulties, please do not hesitate to contact us by email or phone +45 33 13 54 45.

QR Code

half-width_460px