Duck Dance

(2016)
Line Tjørnhøj
Piano solo
Educational music
1:30
2016

READ

Duck Dance er en del af Educate·S · Stykker for klaveren serie af musikstykker udgivet af musikforlaget Edition·S. Tilblivelsen af serien udspringer af et ønske om at bygge videre på den historiske tradition, hvor samtidens komponister skrev musik, der indviede musikelever i nye musikalske oplevelser og erkendelser. 

---

Man siger, at enkekejserinden Cixi (1835–1908), der herskede i Kina i slutningen af Qing-dynastiet (1644–1912) var meget glad for at spise ristede andefødder. Anden satte man på en jernplade, placeret over brændende ild. Når varmen blev for ulidelig, begyndte anden at hoppe. Anden ville blive tørstig undervejs og tje- nere ville give den sojabønneolie at drikke, så fødderne ville tage smag, inden de blev skåret af. Cixi spiste for det meste sine andefødder til varm mad.

---

Line Tjørnhøj er født i 1960 og har en helt unik musikalsk bagage. Hun startede sit voksenliv som sygeplejerske og sømand. Som 35-årig skrev hun sin første musik og blev optaget på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus, hvor hun blev kandidat fra i 2012. Nu lever hun af at være komponist. 

---

Read about Educate·S in English here


BUY:

For information about our rental prices, please contact the Rentals Department: ingelise@edition-s.dk.

If you have any questions or difficulties, please do not hesitate to contact us by email or phone +45 33 13 54 45.

QR Code

half-width_460px