Ååhhh eller "helligdommen"

(2018)
Cello solo or duo
Educational music
2019

READ

Ååhhh eller "helligdommen" er del af Educate·S · Stykker for cello, en serie af musikstykker udgivet af musikforlaget Edition·S. Tilblivelsen af serien udspringer af et ønske om at bygge videre på den historiske tradition, hvor samtidens komponister skrev musik, der indviede musikelever i nye musikalske oplevelser og erkendelser.

---

Der er nogle gange, man bliver så benovet, at man bliver helt tavs. Som om tiden står stille. Det kan vi i en stor kirke eller ved en hedensk helligdom. Eller det kunne være, når man ser solen glimte i vandet som små diamanter. Altså tidspunkter, hvor man tænker “ååhhh” i en god betydning. Måske skulle stykket have heddet solglimt. Men jeg skrev det om vinteren efter et halvt års uafbrudt regn, hvor disse oplevelser, var nogle jeg totalt havde glemt. Det er et stykke med klange, der kommer og går. Tiden er ikke vigtig. Det er snarere som om tiden forsvinder. Og nye klange kommer. Ind imellem dukker strofer af en dyb lille sang op.

---

Svend Hvidtfelt Nielsen er født i 1958 og voksede op i København i et hjem med klaver. Faderen, der var bogtrykker, holdt af at spille på husets flygel og formidlede en stor respekt for den klassiske musik og dens mest populære komponister. Svend, der gerne ville være rockmusiker, fik som 16-årig et hammondorgel og begyndte at modtage orgelundervisning. Siden da har han læst Filosofi og Musikvidenskab på Københavns Universitet, taget en Kirkemusikalsk diplomeksamen, samt studeret Komposition ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og ved Det Jyske Musikkonservatorium. Udover at være aktiv komponist er Svend også organist og underviser i Musikvidenskab på Københavns Universitet.

---

Read about Educate·S in English here

OTHER WORKS BY Svend Hvidtfelt Nielsen

AVAILABLE WORKS


BUY:

  • Score (Danish) DKK125.00(€ ~16.75)
    (Prices incl. 25% EU VAT)

    The comment field can be used to add your own dealer reference, title ID, or catalogue number. This will be displayed as part of your order overview at checkout.

For information about our rental prices, please contact the Rentals Department: ingelise@edition-s.dk.

If you have any questions or difficulties, please do not hesitate to contact us by email or phone +45 33 13 54 45.

QR Code

half-width_460px