Vandgang

(2016)
Birgitte Alsted
Piano solo
Educational music
2:00

READ

Vandgang er en del af Educate·S · Stykker for klaveren serie af musikstykker udgivet af musikforlaget Edition·S. Tilblivelsen af serien udspringer af et ønske om at bygge videre på den historiske tradition, hvor samtidens komponister skrev musik, der indviede musikelever i nye musikalske oplevelser og erkendelser. 

---

VANDGANG: I vandet kan man ikke skridte ud i hastig kapgang. Her kan man føle sig “sat af”, men langsommeligheden giver tid til at mærke vandets kærtegn strømme forbi kroppen. Det er ikke altid til at se, hvad man træder i; mudder, bidekrabber, sten eller det behagelige faste sand? Rolige og følende skridt må man tage for ikke at snuble. Vandet er fyldt med gåder, du kan ikke kontrollere det, og du kan ikke blive i det. På et tidspunkt må du op på land igen. 

Elegiske Intermezzi betyder vemodige overgange. En travl hverdag kræver ofte superaktiv udadvendthed – og hverdagen kan give oplevelser af glæde og sorg. De mere sørgmodige hændelser kræver pauser med indadvendt eftertanke, hvor vi kan møde og give plads til livets “mørkere” følelser, som ingen af os undgår.

---

Birgitte Alsted er født i 1942 og fortæller: “Mine bedste stunder gennem
min opvækst havde jeg alene hjemme med min mors flygel til rådighed - så fantaserede jeg løs. Det var straks mindre morsomt at øve violin, men jeg blev dog opmuntret til at søge ind på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor jeg startede i 1962.” Birgitte Alsted tog diplomeksamen i violin på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 1969, efterfulgt af solistklasse og debut, og kort efter startede hun sit virke som komponist. I 2004-2006 videreuddannede hun sig til master i komposition med elektronisk musik på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus. Birgitte Alsted underviser også i violin.

---

Read about Educate·S in English here


BUY:

For information about our rental prices, please contact the Rentals Department: ingelise@edition-s.dk.

If you have any questions or difficulties, please do not hesitate to contact us by email or phone +45 33 13 54 45.

QR Code

half-width_460px