Ardent Flame I & II

(2018)
Ejnar Kanding
Cello solo or duo
Educational music
2019

READ

Ardent Flame I & II er del af Educate·S · Stykker for cello, en serie af musikstykker udgivet af musikforlaget Edition·S. Tilblivelsen af serien udspringer af et ønske om at bygge videre på den historiske tradition, hvor samtidens komponister skrev musik, der indviede musikelever i nye musikalske oplevelser og erkendelser.

---

Min første tanke om cellostykkerne var noget med varme, salt og sol. Så kom tankerne på den intense følelse, den intense koncentration, og da opdagende jeg det vidunderlige ord ardent: ildende, brændende, glødende.

Stykkernes foredrag er derfor Appassionato: at spille udtryksfuldt med stærk følelse. Nærmest på trods af den følelsesfulde melodiske linje er musikken komponeret sådan, at den fungerer som et dobbelt kontrapunkt. En svær kunst, der er blevet dyrket til fuldendelse ikke mindst i musikkens barok. Man vil således opleve, at det som i Ardent Flame I & II er solostemme, kan fungere som både overstemme og understemme i den efterfølgende duet, hvor ud- gangspunktet er, at læreren spiller andenstemmen. Eleven kan dog have stor glæde af også at prøve kræfter med den, da man vil opdage, at man allerede har lært dele af den i soloversionen.

---

Ejnar Kanding er født i 1965 i Osted i et hjem uden fjernsyn og radio men med klaver, som han tidligt blev optaget af, især tiltrak de dybeste og højeste registre. Mens Ejnar gik i folkeskole begyndte han at spille klaver. I gymnasiet blev han på musik-matematisk linje introduceret til store klassiske værker i Radiohuset, og en ny verden åbnede sig. Ejnar søgte ind på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, hvorfra han er uddannet i Komposition og Musikteori. Han har deltaget i kurser i elektronisk musik i Paris, studeret kompositionsteknik i Jerusalem, og specialiseret sig i at komponere musik for computer og instrumenter. Ejnar bruger computeren som et instrument, der blandt andet kan ændre og udvide de andre instrumenters klang.

---

Read about Educate·S in English here

OTHER WORKS BY Ejnar Kanding

AVAILABLE WORKS

Music drama and stage music


BUY:

  • Score (Danish) DKK125.00(€ ~16.75)
    (Prices incl. 25% EU VAT)

    The comment field can be used to add your own dealer reference, title ID, or catalogue number. This will be displayed as part of your order overview at checkout.

For information about our rental prices, please contact the Rentals Department: ingelise@edition-s.dk.

If you have any questions or difficulties, please do not hesitate to contact us by email or phone +45 33 13 54 45.

QR Code