Bread-and-Butterfly & The Gnat

(2018)
Jesper Koch
Oste-smørrebrødsflue & Myggen
Accordeon solo
Educational music
2018

READ

Bread-and-Butterfly & The Gnat er del af Educate·S · Stykker for accordeon, en serie af musikstykker udgivet af musikforlaget Edition·S. Tilblivelsen af serien udspringer af et ønske om at bygge videre på den historiske tradition, hvor samtidens komponister skrev musik, der indviede musikelever i nye musikalske oplevelser og erkendelser.

---

Siden 1995 har jeg været optaget af Lewis Carrolls (1832-98) bøger om Alice: "Alice's Adventures in Wonderland" (Alice i Eventyrland) og "Through the Looking-Glass and What Alice Found There" (Bag spejlet). Med disse bøger som inspiration har jeg skrevet flere andre værker og nu også dette stykke.

To insekter fra den forunderlige verden "bag spejlet" bliver her portrætteret. Der er tale om vittige varianter af insekter Alice kender fra sin egen verden.

1. "Bread-and-Butterfly" (oste-smørrebrødsflue)
En temmelig klodset skabning der lever af tynd te med fløde i....
Alice: "Og hvad lever så den af?"
Myggen: "Tynd te med fløde i."
Nu blev Alice bekymret igen:
"Men," sagde hun, "hvis den nu ikke kan få fat i noget te, hvad så?"
Myggen: "Så dør den naturligvis."
"Men det må da ske temmelig ofte," sagde Alice tankefuldt.
"Det sker altid," sagde myggen.

I mit stykke forsøger den hele tiden at tage tilløb til at komme på vingerne.
Det lykkes for en stund (takt 32), men den har desværre ikke kræfter til at holde sig svævende og må til sidst lade livet af mangel på tynd te med fløde i.

2. "The Gnat" (en slags myg)
Til at starte med hvisker den drilsk i Alice's øre og spørger hende om alt mellem himmel og jord, senere vokser den dog til kyllingestørrelse!
Indimellem sukker den noget så gevaldigt og sørgmodigt (bogstav B-C og senere D), men for det meste er den drillende og en lille smule irriterende.

---

Jesper Koch er født i 1967 i København, og hans første kompositioner stammer helt tilbage fra barndommen. Som barn oplevede han musikken som den ideelle verden, og han brugte meget af sin tid ved klaveret, mens den virkelige verden ikke havde samme appel. Pjækketimer fra skolen blev brugt til at lytte til bibliotekets klassiske musiksamling, og her blev interessen for den "moderne" klassiske musik vakt. Efter mange timer på biblioteket og ved klaveret blev han som 20-årig optaget på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvorfra han blev uddannet komponist.

---

Read about Educate·S in English here

OTHER WORKS BY Jesper Koch

AVAILABLE WORKS

Solo(s) + String orchestra


BUY:

 • Score (English) DKK125.00(€ ~16.75)
  (Prices incl. 25% EU VAT)
 • Score (Danish) DKK125.00(€ ~16.75)
  (Prices incl. 25% EU VAT)

  The comment field can be used to add your own dealer reference, title ID, or catalogue number. This will be displayed as part of your order overview at checkout.

 • DKK112.50(€ ~15.00)
  (Prices incl. 25% EU VAT)

  The comment field can be used to add your own dealer reference, title ID, or catalogue number. This will be displayed as part of your order overview at checkout.

For information about our rental prices, please contact the Rentals Department: ingelise@edition-s.dk.

If you have any questions or difficulties, please do not hesitate to contact us by email or phone +45 33 13 54 45.

QR Code

half-width_460px