Fantastic Variations on a theme of Knightly Character

(2018)
Jesper Koch
The White Knight, The Great Art of Riding, All Kinds of Fastness..., Song
Cello solo
Educational music
2019

READ

Fantastic Variations on a theme of Knightly Character er del af Educate·S · Stykker for cello, en serie af musikstykker udgivet af musikforlaget Edition·S. Tilblivelsen af serien udspringer af et ønske om at bygge videre på den historiske tradition, hvor samtidens komponister skrev musik, der indviede musikelever i nye musikalske oplevelser og erkendelser.

---

Disse ‘ridderlige’ variationer består af et tema med 4 variationer, der dækker alt fra det (tragi)komiske til det ridderlige og decideret smukke. Musikken udforsker også forskellige spilleteknikker: pizzicato (også i venstrehånd), sul ponticello, col legno, naturlige flageoletter mv.

1. The White Knight præsenterer det ridderlige og det melankolske: “…ridde- rens milde, blå øjne og venlige smil - den dalende sol, der lyste gennem hans hår og funklede i hans rustning med en glans, der næsten blændede hende.”

2. The Great Art of Riding (Kunsten at ride) beskriver med overdreven humor ridderens forsøg på ikke konstant at falde af hesten. “Hver gang hesten stod stille (og det gjorde den ofte), faldt han på næsen; og hver gang den satte sig i bevægelse igen (og det skete som regel temmelig pludseligt), faldt han baglæns ned af hesten.”

3. All Kinds of Fastness… Titlen er næsten ikke til at oversætte, men handler om mange måder at være hurtig på, også i hovedet! Musikken beskriver også ridderens evne til at blive ved med at snakke, selvom han har hovedet begravet i en grøft: “Hvordan kan du dog blive ved med at snakke så roligt, når du har ho- vedet nedad?” spurgte Alice, da hun halede ham op ved benene og lagde ham på kanten af grøften, i en uformelig bunke. Ridderen blev åbenbart forbavset over hendes spørgsmål. “Betyder det noget som helst, hvor min krop befinder sig?” sagde han. “Mine tanker arbejder lige godt for det. Ja - jo mere jeg har hovedet nedad, desto lettere opfinder jeg noget nyt.”

4. Song bygger videre på den melodiske slutning af det forrige stykke: “Du er ked af det,” sagde ridderen uroligt. “Jeg vil synge en vise for dig – det kan måske trøste dig.”

---

Jesper Koch er født i 1967 i København, og hans første kompositioner stammer helt tilbage fra barndommen. Som barn oplevede han musikken som den ideelle verden, og han brugte meget af sin tid ved klaveret, mens den virkelige verden ikke havde samme appel. Pjækketimer fra skolen blev brugt til at lytte til bibliotekets klassiske musiksamling, og her blev interessen for den "moderne" klassiske musik vakt. Efter mange timer på biblioteket og ved klaveret blev han som 20-årig optaget på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvorfra han blev uddannet komponist.

---

Read about Educate·S in English here

OTHER WORKS BY Jesper Koch

AVAILABLE WORKS

Solo(s) + String orchestra


BUY:

  • Score (Danish) DKK125.00(€ ~16.75)
    (Prices incl. 25% EU VAT)

    The comment field can be used to add your own dealer reference, title ID, or catalogue number. This will be displayed as part of your order overview at checkout.

For information about our rental prices, please contact the Rentals Department: ingelise@edition-s.dk.

If you have any questions or difficulties, please do not hesitate to contact us by email or phone +45 33 13 54 45.

QR Code