Fra dybet & Ovenfra

(2018)
Accordeon solo
Educational music
2018

READ

Fra dybet & Ovenfra er del af Educate·S · Stykker for accordeon, en serie af musikstykker udgivet af musikforlaget Edition·S. Tilblivelsen af serien udspringer af et ønske om at bygge videre på den historiske tradition, hvor samtidens komponister skrev musik, der indviede musikelever i nye musikalske oplevelser og erkendelser.

---

Fra dybet
Hvad er det der sker dernede? Hvad er det, der rumsterer? Der er en lyd, en rytme og så nogle melodiske drejebevægelser. Det er som bobler, eller noget andet, der gradvist stiger op. På et tidspunkt bryder det igennem overfladen og bliver voldsomt påtrængende. Eller også er det en vild dans det bryder ud i. Måske er det noget, vi har ventet på skulle komme?

Ovenfra
Man kunne sige det samme her. Nu er det bare den anden vej fra. Og noget anderledes. En tikken der folder sig ud i klange. Og klangene bevæger sig ned fra det sitrende lyse til de kommer ned i et leje hvor de kan høres som klange. Hvor de træder frem, afslører små melodibevægelser og laver en slags slutning, en slags kadence. Og hvad så efter den? Ja, én hånd fortsætter turen nedad og en anden går opad. Er det ikke en rigtig fin akkord, det slutter på?

---

Svend Hvidtfelt Nielsen er født i 1958 og voksede op i København i et hjem med klaver. Faderen, der var bogtrykker, holdt af at spille på husets flygel og formidlede en stor respekt for den klassiske musik og dens mest populære komponister. Svend, der gerne ville være rockmusiker, fik som 16-årig et hammondorgel og begyndte at modtage orgelundervisning. Siden da har han læst Filosofi og Musikvidenskab på Københavns Universitet, taget en Kirkemusikalsk diplomeksamen, samt studeret Komposition ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og ved Det Jyske Musikkonservatorium. Udover at være aktiv komponist er Svend også organist og underviser i Musikvidenskab på Københavns Universitet.

---

Read about Educate·S in English here

OTHER WORKS BY Svend Hvidtfelt Nielsen

AVAILABLE WORKS


BUY:

 • Score (English) DKK125.00(€ ~16.75)
  (Prices incl. 25% EU VAT)
 • Score (Danish) DKK125.00(€ ~16.75)
  (Prices incl. 25% EU VAT)

  The comment field can be used to add your own dealer reference, title ID, or catalogue number. This will be displayed as part of your order overview at checkout.

 • DKK112.50(€ ~15.00)
  (Prices incl. 25% EU VAT)

  The comment field can be used to add your own dealer reference, title ID, or catalogue number. This will be displayed as part of your order overview at checkout.

For information about our rental prices, please contact the Rentals Department: ingelise@edition-s.dk.

If you have any questions or difficulties, please do not hesitate to contact us by email or phone +45 33 13 54 45.

QR Code

half-width_460px